آشنایی با کپسول آتش نشانی کف یا همان فوم
کپسول آتش نشانی کف ه نوعی از کپسولهای آتش نشانی گفته میشود که با استفاده از فوم یا کف آتش را مهار میکنند به این صورت که با پاشیدن کف ز رسیدن اکسیژن به آتش و مواد در حال اشتعال جلوگیری کرده و همچنین باعث کاهش دمای مواد در حال اشتعال میشود که خود با شکستن مثلث آتش سبب خاموش شدن حریق میشود کپسولهای آتش نشانی کف یا فوم همچنین با محدود کردن مواد در حال اشتعال از انتشار گاز قابل اشتعال ر محیط هم جلوگیری میکند و مانع سرایت حریق به دیگر نقاط ساختمان میشود
کپسولهای آتش نشانی کف یا فوم میتواند حاوی مواد مختلفی باشد انواع پروتئینی این مواد از تخمیر آلایشهای دامی غیر خوراکی مانند خون شاخ پشم و دیگر پسماندهای حیوانات تهیه میشود
نوع شیمیایی این کفهای اطفاع حریق هم مانطور که از نام آن پیداست از ترکیب مواد شیمیایی و به طور مصنوعی تولید میشود
مکانیزم عملکرد کپسولهای آتش نشانی کف یا فوم
کپسولهای آتش نشانی کف یا فوم حاوی مواد خاصی هستند که در هنگام پاشیده شدن روی حریق با کمک شلنگ و سرلولهای که کفساز میباشد با هوا و آب مخلوط میشود و کف تولید میکند.
کپسولهای آتش نشانی کف فوم برای خاموش کردن چه نوع حریقی استفاده میشود ؟
همانطور که میدانید کپسولهای آتش نشانی دارای انواع مختلفی میباشند و در ابعاد و اندازهها و وزنهای مختلفی تولید میشوند که بر اساس مواد قابل اشتعال موجود در محیط باید نوع کپسول آتش نشانی مناسب را انتخاب نمایید.
در مورد انتخاب وزن و سایز کپسول آتش نشانی نیز همین مسئله صدق میکند یعنی شما باید میزان مواد قابل اشتعال و گستردگی محیطی که میخواهید از آنها استفاده کنید را در نظر بگیرید زیرا باید کپسول آتش نشانی در ابعاد و اندازه مفید و موثر باشد.
کپسولهای آتش نشانی کف فوم از یک طرف روی حریق را پوشانده و ز رسیدن اکسیژن به حریق و مواد قابل اشتعال جلوگیری میکنند و از سوی دیگر یتواند به طور موثر از گسترش گازهای قابل اشتعال و گازهای تولید شده توسط آتش جلوگیری کند استفاده شده در این کپسولها به خوبی پخش میشود و روی سطح را میپوشاند.
نکته دیگر سبک بودن کف و فوم میباشد که میتواند برای پوشاندن سطح مایعات قابل اشتعال و خاموش کردن حریق ناشی از مایعات قابل اشتعال استفاده شود زیرا مایعات قابل اشتعال معمولاً چگالی کمتری نسبت به آب دارند و برای خاموش کردن و حریق ناشی از ایعات قابل اشتعال نمیتوان از آب استفاده نمود.
بنابراین کف درون کپسولهای آتش نشانی را به نحوی تولید میکنند که سبکتر از این مایعات بوده و چگالی کمتری داشته باشد تا بتواند روی سطح و مایعات را به خوبی بپوشاند و از رسیدن هوا یا گسترش گاز ناشی از مایعات قابل اشتعال جلوگیری کند.
انواع فوم یا کف مورد استفاده در کپسولهای آتش نشانی
۱- فوم هایی که قابلیت گسترش یا نرخ انتشار کم دارند.
این فوم ها نرخ انتشار کمتری از 20 برابر دارند. مانند فوم های AFFF
همچنین این فوم ها تا حدی متحرک هستند زیرا ویسکوزیته کمی دارند و همین خاصیت آن ها باعث می شود که برای پوشش گسترده تر استفاده شوند.
۲- فوم های با قابلیت گسترش یا نرخ انتشار متوسط
به فوم هایی که نرخ انتشار آن ها بین 20 تا 100 برابر است گفته می شوند.
۳- فوم هایی که قابلیت گسترش زیاد دارند
نرخ انتشار و انبساط این مدل فوم ها بین 100 تا 200 برابر است که برای مکان های بسته یی که نیاز به خاموش کردن سریع آتش می باشد (به دلیل انتشار سریع در فضای بسته ) استفاده می شود.
۴- فوم های آتش نشانی مقاوم در برابر الکل
این نوع فوم ها با ایجاد یک لایه محافظ بین فوم و سطح در حال اشتعال اجازه نمی دهند که الکل در حال سوختن ، فوم را تجزیه کند و برای آتش سوزی های با منبع الکل و مشتقات آن استفاده دارد.
مهندسین مشاور آتش نشانی ناردیس ویرا
شرکت مشاوره آتش نشانی ناردیس ویرا آماده تامین انواع کپسول آتش نشانی خاموش کننده مورد تایید سازمان آتش نشانی برای اماکن مختلف می باشد.
- تهران – بزرگراه شیخ فضل الله جنوب خیابان سازمان آب – پلاک244 – طبقه3
- 02144265906
- 02144265786
- 44277553-6 – ۰۲۱