درب های مقاوم در برابر حریق یا ضد حریق از تجهیزات آتش نشانی که در سال های اخیر به لیست الزامات سازمان آتش نشانی جهت صدور تاییدیه پایان کار ساختمان اضافه شده است. این نوع درب ها با نوع ساختی که دارند هم در برابر آتش و حرارت مقاومت دارند و هم به شیوه ای درزگیری شده اند که دود از آن ها به بقیه ساختمان سرایت نمی کند. از این رو حریق را در یک نقطه از ساختمان محدود می کند. و به دیگر افراد حاضر در ساختمان فرصت گریز از آتش را می دهند.

جلوگیری از گسترش حریق یکی از بزرگترین روش های محدود کردن و کنترل حریق است که با کمک یک سری تجهیزات آتش نشانی به صورت روش های پیشگیری از حریق غیر عامل نیز قابل انجام هستند. مثلا نصب درب های ضد حریق عضو وندور لیست سازمان آتش نشانی و استفاده از روکش ضد حریق در ساختمان.

درب های مقاوم در برابر حریق یا درب های ضد حریق ، دارای تاییدیه آتش نشانی و عضو وندور لیست آتش نشانی خریداری کنید.

همانطور که گفتیم درب های ضد حریق از تجهیزات آتش نشانی می باشد و برای دریافت تاییدیه آتش نشانی برای دریافت پایان کار ساختمان الزامی است. از این رو باید تولید کننده ای انتخاب شود که عضو وندور لیست سازمان آتش نشانی باشد و تمامی استاندارد های آتش نشانی را رعایت کرده باشد.

درب دودبند چه تفاوتی با درب ضد حریق دارد؟

درب دود بند در واقع همان درب ضد حریق است به شرطی که علاوه بر مسدود کردن منافذ خروج دود، در مقابل حرارت زیاد نیز مقاومت داشته باشد.

درب ضد حریق در چه مکان هایی استفاده می شود ؟

اصولا درب ضد حریق و دود بند در ورودی واحد مسکونی – اداری نصب نمی شود و بیشتر برای ورودی های راه پله های فرار نصب می شود تا در صورتی که یک طبقه از ساختمان درگیر حریق شد، ساکنین بتوانند از طریق راه پله های فرار، خود را نجات دهند و به خارج از ساختمان بروند.

نصب درب ضد حریق در چه ساختمان هایی اجباری است ؟

درب های مقاوم در برابر حریق اصولا در بسیاری از ساختمان ها و برج های امروزی الزامی است، اما به غیر از پله های اضطراری آپارتمان ها در واحد های صنعتی پتروشیمی، صنایع تولید مواد غذایی، اتاق کنترل ، اتاق ایزوله و مخصوصا در ساختمان های درمانی اجباری است.

در قانون و ضوابط سازمان آتش نشانی، درب ضد حریق برای ساختمان هایی که از سال 93 به بعد ساخته شده اند و گواهینامه فنی مرکز تحققات راه و شهرسازی و تاییدیه آتش نشانی را داشته باشند باید نصب شده باشد.

مقاومت درب ضد حریق چگونه است و چه مقدار است ؟

درب ضد حریق باید بتواند حداقل یک ساعت در برابر حرارت بالا مقاومت داشته باشد یعنی تا 850 درجه سانتی گراد را تا یکساعت بتواند تحمل کند. و همچنین به هیچ وجه در حالت بسته دود را از خود عبور ندهد. درب های ضد حریق همانطور که گفتیم از روکش های مخصوص مقاوم ساخته می شوند که در قسمت مرکزی بین دو روکش از پشم سنگ یا مواد استاندارد دیگر باید استفاده شده باشد. همچنین در قسمت هایی که دستگیره، لوها لولاها و … تعبیه شده اند، این ساختار روکش فلزی تقویت شده و سپس یراق آلات روی آن نصب شده است.

نحوه انتخاب درب ضد حریق مناسب و چگونه درب ضد حریق مناسب انتخاب کنیم ؟

درب ضد حریق به طور استاندارد و در بسیاری از شرکت ها از جنس عایق داخلی پشم سنگ و روکش صفحات هیدروکربن ضخامت یک و شش دهم میلی متر یا ورق آهن مخصوص یک و نیم میلی متری یا دیگر آلیاژ های مورد تایید شیشه ای و …ساخته می شود. این درب ها از جنس فلز، شیشه و چوب در بازار دیده می شوند که البته نوع مواد به کار رفته برای ساخت آن ها متفاوت است. برای انتخاب درب ضد حریق توجه کنید که باید گواهینامه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را داشته باشد. البته تعدادی از شرکت ها و مراکز زیر مجموعه این سازمان نیز می توانند گواهینامه و تاییدیه مربوطه را صادر کنند.

  • قفل درب های مقاوم در برابر حریق نیز باید در مقابل حرارت و انتقال دما مقاومت داشته باشد تا افرادی که در حریق گرفتار شده اند بتوانند از آن برای خروج از ساختمان استفاده کنند. به این نوع قفل ها آنتی پنیک گفته می شود.
  • درب ضد حریق انتخابی شما باید درزگیر هایی داشته باشد که عبور گاز و دود را مختل کند.
  • رنگ پوشش این درب ها باید به صورت ضد حریق و ضد زنگ باشد.
  • حتما از درب دارای گارانتی استفاده کنید که مخصوصا قفل آن نیز گارانتی پس از فروش داشته باشد.
  • این درب ها سنگین هستند با جنس ورق آن ضخیم و لایه داخلی پشم سنگ مقاوم در برابر حرارت حریق مستقیم 850 درجه.
  • در هنگام خرید درب ضد حریق حتما به متریال استفاده در لولا ها نیز توجه کنید.
  • برای جلوگیری از انتشار دود باید اطراف آن نوار درزگیر داشته باشد.
  • درب های ضد حریقی که دارای جک آرام بند باشند بهتر است. این جک نیز باید از نوع و جنس با کیفیت ساخته شده باشند. نصب جک آرام بند باید در هنگام ساخت انجام شده باشد و به بسته شدن اتوماتیک درب مخصوصا در زمان انتشار دود و آتش کمک زیادی می کند.
  • درب های مقاوم در برابر حریق چوبی نیز از قواعد گفته شده مستثنی نیست و باید بتواند تا 90 دقیقه در مقابل حریق دوام بیاورد.

*****************************************************************

#########################################################

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درب های مقاوم در برابر حریق یا درب های ضد حریق

درب های مقاوم در برابر حریق %
پیمایش به بالا