تفاوت کپسول آتش نشانی دست دوم و جدید سوال بسیاری از افراد می باشد. زیرا کپسول های آتش نشانی قابل شارژ کردن بوده و از این رو گاها افراد لزومی به خرید کپسول آتش نشانی نو نمی بینند و یا اینکه کپسول آتش نشانی دست دوم در بازار با قیمتی بسیار ارزان تر موجود می باشد.
در این مقاله ما به تفاوت کپسول آتشنشانی دست دوم و جدید می پردازیم و نکات مهم در این رابطه را بررسی می کنیم.
طول عمر کپسول های آتش نشانی چقدر است؟ و چند سال می توان یک کپسول آتش نشانی را نگه داشت ؟
شاید برای شما سوال باشد که مگر چند سال می توان یک کپسول آتش نشانی یکسان را نگه داشت و آیا این کپسول ها را می توان مادام العمر استفاده نمود؟ خب به دلیل اینکه کپسول های آتش نشانی از جنس فلز ساخته می شوند شاید خیلی از افراد تصور کنند که این کپسول ها مادام العمر قابل استفاده هستند اما این مطلب صحت ندارد.
کپسول های آتش نشانی به شرط عدم استفاده براساس نوع بین 5 تا 10 سال قابلیت نگه داری دارند. یعنی کپسول های خاموش کننده پودر خشک بین 5 تا 8 سال و عمر تقریبی کپسول های فوم بین 3 تا 5 سال، و خاموش کننده های دی اکسید کربن نیز بین 3 تا 5 سال، که این تاریخ براساس برند و آزمایشات شرکت سازنده تغییر می کند.
تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی چه زمانی است ؟
تاریخ انقضای دقیق کپسول های آتش نشانی روی سیلندر درج شده است و پس از اتمام این زمان باید تعویض شوند. البته این به شرط سالم بودن، عدم استفاده و آسیب ندیدن کپسول می باشد.
آیا پس از اتمام تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی امکان استفاده از آن وجود ندارد ؟
کپسول های آتش نشانی که عمر مفید آن ها به اتمام رسیده است، باید از آن ها آزمون هیدرواستاتیک گرفته شود. این آزمون صحت عملکردی کپسول را می سنجد. اما تنها برای 6 ماه تا یک سال بیشتر می توان از کپسول مورد تایید این آزمون استفاده کرد.
مقایسه تفاوت کپسول آتشنشانی دست دوم و جدید
کپسول آتش نشانی یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات آتش نشانی است که در بسیاری از اماکن و ساختمان های خصوصی و عمومی استفاده دارد. این کپسول ها در اوزان و اندازه های مختلفی ساخته می شوند که باعث می شود استفاده راحتی داشته و در دسترس باشند. یعنی شما براساس نیاز خود می توانید یک کپسول یک کیلویی کوچک و سبک تهیه کنید یا کپسول 25 کیلویی و 50 کیلویی که دارای گاری جهت حمل می باشد. از این رو تنها خرید کپسول آتش نشانی ارزان به نوعی پاک کردن صورت مساله است و باید به برند انتخابی (که حتما عضو وندور لیست سازمان آتش نشانی باشد) و نوع کپسول براساس نیاز توجه کرد. اما هزینه نیز یک معیار بسیار مهم است. که در این صورت ممکن است خرید کپسول آتش نشانی دست دوم را نیز بخواهید در نظر بگیرید.
در زیر تفاوت کپسول آتش نشانی دست دوم و جدید را بررسی کرده ایم :
- کپسول های آتش نشانی نو با استاندارد های جدید ساخته شده اند.
استاندارد های NFPA سالانه بررسی شده و با انطباق آن برای حوادثی که جدیدا رخ داده و تحقیقات علمی مربوطه، این استاندارد ها به روز می شوند. و مداوما نسخه جدیدتری از آن ها منتشر می شود. که تمامی شرکت های سازنده تجهیزات آتش نشانی باید محصولات خود را با استاندارد های جدید انطباق دهند. از این رو کپسول هایی که جدید تر ساخته شده اند، استاندارد های بالاتری دارند.
- عمر طولانی تر کپسول های خاموش کننده نو
همانطور که گفتیم خود کپسول آتش نشانی به تنهایی یک تاریخ انقضا دارد که تعداد دفعات استفاده و شارژ کپسول آتش نشانی و همچنین ضربات و آسیب های محیطی مانند خوردگی فلز بدنه کپسول یا زنگ زدگی آن می تواند عمر کپسول را کاهش دهد.
بنابراین کپسول های آتش نشانی نو برای شما سالیان بیشتری خواهند ماند.
- اطمینان از عملکرد کپسول آتش نشانی نو در مقابل کپسول دست دوم
این مورد بسیار اهمیت دارد. زیرا بعضی کپسول های آتش نشانی با کوچکترین استفاده، نیاز به شارژ مجدد دارند و به همین دلیل ممکن است در زمان خرید کپسول دست دوم نتوانید عملکرد آن را آزمایش کنید. پس مشکلات احتمالی و خرابی یا عدم عملکرد درست کپسول را نیز آگاه نخواهید شد.
اما کپسول های جدید و نو از سوی کارخانه سازنده آزمایش شده اند و دارای گارانتی و ضمانت هستند و اطمینان از صحت عملکرد آن ها بیشتر است.
چه بسا دلیل فروش کپسول دست دوم نیز همین عدم عملکرد درست آن باشد.
- کپسول های آتش نشانی یکبار مصرف و قابل شارژ
جالب است بدانید که کپسول های آتش نشانی به دو نوع شارژی و یکبار مصرف تقسیم می شوند. کپسول های یکبار مصرف در صورت عدم استفاده تا 12 سال (یا تاریخی که سازنده مشخص کرده) قابل نگهداری هستند و پس از آن باید تعویض شوند. کپسول های شارژی حداقل فاصله شارژ برساس نوع کپسول و توصیه سازنده بین یک الی 6 سال متفاوت است.
آیا تعداد دفعات استفاده و شارژ بر تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی تاثیر می گذارد ؟
شارژ کپسول آتش نشانی باید به صورت سالانه انجام شود. و از نظر فشار درونی و مواد داخل آن ماهانه بررسی گردد.
کپسول های خاموش کننده دی اکسید کربن را می توان 2 سال یکبار شارژ نمود.
معمولا پس از هر بار استفاده نیز باید کپسول آتش نشانی را شارژ نمود.
بهتر است در مورد محدودیت تعداد دفعات شارژ کپسول آتش نشانی به دستورالعمل شرکت سازنده مراجعه کنید.
نکاتی برای خرید کپسول آتش نشانی دست دوم
اگر همچنان قصد خرید کپسول آتش نشانی دست دوم را دارید بهتر است که موارد زیر را در نظر بگیرید:
- پوسته بیرونی کپسول آسیب، خوردگی ، ترک و … نداشته باشد.
- دسته کپسول لقی و آسیب دیده نباشد.
- بهتر است از کپسول دست دومی که می خواهید بخرید، آزمایش هیدرواستاتیک بگیرید.
- پین قفل کپسول سالم باشد
- نازل و شلنگ سالم باشد
- فشار دستگاه در محدوده سبز باشد.
- برچسب بازرسی کپسول از شرکت معتبر عضو وندور لیست سازمان آتش نشانی داشته باشد.
خدمات شارژ کپسول آتش نشانی ، انجام تست هیدرواستاتیک و فروش کپسول آتش نشانی استاندارد شرکت ناردیس ویرا
همانطور که عرض کردیم خرید کپسول آتش نشانی باید با در نظر گرفتن موارد بسیار زیاد اعم است تست هیدرواستاتیک و بازرسی کپسول انجام شود. بهتر است که کپسول آتش نشانی را از شرکت های معتبر مانند شرکت ناردیس ویرا تهیه کنید و در صورتی که نیاز به بازرسی کپسول های آتش نشانی خاموش کننده و یا انجام تست هیدرواستاتیک دارید، می توانید با ما تماس بگیرید.
شماره ارتباطی ما در واتساپ 09108724646
*********************************************************
################################################################################