Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cp60476/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cp60476/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cp60476/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cp60476/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

************************************************باتری اعلام حریق : در زمان حریق، یکی از موارد مهمی که به کمک مسئولان امدادی و آتش نشانان کمک می‌کند، سیستم اعلام حریق می باشد. اما با توجه به اینکه این سیستم ها از باتری های قدرتمند برای کارکرد آن‌ها استفاده می‌کنند، باتری اعلام حریق هم باید فراوان قوی و موثر باشد.

سیستم‌های اعلام حریق با منبع ثانویه‌ی برق ارائه می‌شوند تا با قطع برق اولیه همچنان بتوانند به عملکرد خود ادامه دهند. رایج‌ترین انواع منابع ثانویه‌ی انرژی برای این دستگاه‌ها، باتری‌ها یا ژنراتور برق اضطراری می باشد. منابع تغذیه‌ی ثانویه به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظرفیت کافی برای تامین انرژی کل سیستم را به مدت ۲۴ ساعت در حالت آماده به کار فراهم کنند و سپس در شرایط اضطراری سیستم را به مدت ۵ دقیقه (۱۵ دقیقه برای سیستم‌های اطلاع‌رسانی انبوه) روشن کنند.

اگر برای سیستم اعلام حریق از ژنراتور به عنوان منبع برق ثانویه استفاده شود باز هم باتری‌ها مورد نیاز هستند اما فقط باید ظرفیت ۴ ساعت را تامین کنند؛ این زمان برای آن می باشد که ژنراتور در گونه وجود مشکل بتواند شروع به کار کند.

تعمیر و نگهداری باتری اعلام حریق

اگرچه سیستم اعلام حریق می‌تواند برخی از جنبه‌های منبع تغذیه‌ی ثانویه یعنی باتری اعلام حریق را نظارت کند اما بازرسی، آزمایش و نگهداری (ITM) نیاز می باشد تا اطمینان حاصل شود که منبع تغذیه‌ی ثانویه به درستی کار می‌کند و قابل اعتماد می باشد. برای اطمینان از محکم بودن اتصالات و عدم وجود خوردگی در اتصالات، باتری سیستم اعلام حریق باید به صورت شش ماهه مورد بازرسی قرار گیرد :Fire alarm battery

هنگام بازرسی، باتری‌ها باید از نظر آسیب‌هایی که در بدنه ایجاد شده مانند برآمدگی یا نشتی بررسی شوند. باتری‌ها باید با ماه و سال ساخت (نه تاریخ نصب) علامت‌گذاری شوند؛ این اطلاعات برای ردیابی عمر باتری‌ها فراوان مهم می باشد. اگر عمر باتری‌ها بیشتر از تاریخ تعویض سازنده باشد، باتری‌ها باید تعویض شوند.

باتری اعلام حریق
باتری اعلام حریق

باتری اعلام حریق و شارژر باید هر شش ماه یکبار مورد تست و بررسی قرار گیرند. این تست‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • اندازه‌گیری دما برای اطمینان از اینکه دمای باتری ۱۰ درجه‌ی سانتی‌گراد بالاتر از دمای محیط نباشد.
  • اندازه‌گیری ولتاژ باتری برای اطمینان از اینکه باتری و شارژر هنوز کار می‌کنند.
  • بررسی ولتاژ هر سلول باتری تا اطمینان حاصل شود که هر سلول بیشتر از ۱۳.۲۶ ولت می باشد.

لازم می باشد اهم داخلی هر باتری اندازه‌گیری شده و با آزمایشات قبلی مورد مقایسه قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود باتری دارای ۳۰% یا بیشتر رسانایی یا ۴۰% یا بیشتر مقاومت یا مقاومت ظاهری نسبت به آزمایشات قبل نیست و یا به طور کلی خارج از محدوده‌ی قبول قبول سازنده نیست.

باتری سیستم های اعلام حریق باید هر سه سال یکبار تعویض شود و یا آزمایش بار باید انجام شود. تست بار باطری اعلام حریق با قرار دادن یک بار مشخص روی باتری برای مدت زمانی معین انجام می‌شود. باتری تا زمانی که به ولتاژ پایانی خود برسد، تخلیه می‌شود. بر اساس بار شناخته شده و زمان صرف شده برای تخلیه‌ی باتری می‌توان ظرفیت باتری را محاسبه کرده و هرگونه تنظیم دما اعمال شود. اگر ظرفیت باتری کمتر از ۸۰ درصد ظرفیت اسمی آن باشد، باید تعویض شود.

انتخاب باتری اعلام حریق

نکته مهم دیگر این می باشد که باتری کنترل پنل اعلام حریق باید طبق استانداردهای بین‌المللی و ملی ساخته شده باشد، و مورد تأیید واحد‌های امنیتی باشد. این دوره تأمین برق باید به صورت مستمر در سیستم اعلام حریق موجود باشد، تا در گونه وقوع حریق، سیستم همچنان کار کرده و به مسئولان امدادی و آتش‌نشانان کمک کند.

این باتری ها به دلیل استحکام پایدار و خواص پوشش محافظ، برای محافظت از باتری ها و سیستم اعلام حریق بخش مهمی را ایفا می‌کنند.

بر طبق انجمن ملی حفاظت از آتش، پنل اعلام حریق باید دارای منبع تغذیه‌ی اولیه و ثانویه باشد. در اکثر پنل‌ها، منبع تغذیه‌ی اولیه ۱۲۰ ولت و منبع تغذیه‌ی ثانویه هم معمولا یک باتری قابل شارژ اسید سربی (SLA) می باشد.

اندازه‌ی باتری با اضافه کردن توان مورد نیاز هر جزء در سیستم اعلام حریق محاسبه می‌شود. اغلب، سازندگان یک کاربرگ محاسبه‌ی باتری را در دفترچه راهنمای منبع تغذیه قرار می‌دهند تا محاسبات را ساده کند. نصب‌کننده‌ی سیستم اعلام حریق تعداد صحیح تجهیزات را روی یک برگه وارد می‌کند و از آن، دو نکته‌ی مهم را می‌توان بدست آورد: الزامات برق حالت استندبای و الزامات برق حالت هشدار که برای نحوه نصب باطری اعلام حریق مورد نیاز خواهد بود.

باتری اعلام حریق
باتری اعلام حریق

توان آماده به کار به هر توانی گفته می‌شود که برای عملکرد تجهیزات پنل در شرایط عادی مورد نیاز می باشد. صفحه نمایش اصلی، برد اصلی CPU و بردها یا کارت‌های تخصصی اضافی، همگی از مواردی هستند که در سیستم اعلام حریق به توان حالت استندبای نیاز دارند. استندبای به نظر پایه می‌رسد اما عامل اصلی اندازه‌گیری باتری اعلام حریق می باشد. توان هشدار هم توانی می باشد که در شرایط هشدار برای کارکرد اجزایی مانند بوق‌ها، بلندگوها، آژیر و آژیر فلاشر، چراغ‌های اضطراری پنل و رله‌ها مورد نیاز می باشد. توان آماده به کار و هشدار بر حسب آمپر اندازه‌گیری می‌شود.

انتخاب اندازه‌ی صحیح باتری برای سیستم اعلام حریق مستلزم محاسبه‌ی مناسب توان آماده به کار و هشدار انتها تجهیزات متصل به منبع تغذیه یا کنترل پنل اعلام حریق می باشد. همچنین مهم می باشد که مطمئن شوید پنل مرکزی قادر به شارژ کامل باتری‌های انتخاب شده می باشد. اندازه و نگهداری صحیح باتری، واکنش مطمئن سیستم اعلام حریق را تضمین می‌کند حتی اگر برق قطع شود.

انواع باتری اعلام حریق

نوعی از باتری هایی که برای کنترل پنل اعلام حریق استفاده می شوند، باتری های اسیدی هستند. این باتری ها برای نگه دارنده شارژ الکتریکی، از اسید و یون های منفی استفاده می‌کنند. در واقع، باتری های اسیدی از دو بخش کلی تشکیل می‌شوند: بخش منفی با یون منفی و بخش مثبت با یون مثبت. در صورتی که باتری شارژ شده باشد، وقتی که برق قطع می‌شود، اسید در بخش منفی می‌تواند یون منفی به یون مثبت بفرستد و با این کار، یک جریان الکتریکی آزاد می‌شود که قادر به تأمین انرژی برای باتری کنترل پنل اعلام حریق می باشد.

باتری های اسیدی دارای چندین مزیت هستند: اولین مزیت آن‌ها عمر باتری نسبتاً طولانی می باشد. همچنین، باتری های اسیدی با اندازه کوچک، به طور گسترده ای در سیستم‌های مختلف به کار می‌روند. همچنین، باتری های اسیدی مناسب برای بازیافت پس از استفاده هستند.

نواقصی

اما دارای نواقصی هم هستند؛ اکثر باتری های اسیدی به عنوان پیشرفته ترین و بهترین باتری انتخاب نمی‌شوند زیرا نیاز به نگهداری دارند. بعضی اوقات، بخش منفی باتری های اسیدی نیاز به پاکسازی دارد تا بتواند باتری بهتر کار کند. همچنین، این باتری ها به خاطر استفاده از اسید و یون های منفی، باید با احتیاط خاصی کار شوند، و گاهی اوقات به دلیل نشت مواد شیمیایی، مخصوصاً در گونه آسیب دیدن، می‌توانند خطرناک باشند.

باتری های مذکور به دو نوع معمولی و گلف شارژی تقسیم می شوند. باتری های معمولی به دلیل نیاز خود دائم به شارژ می باشند. در حالی که باتری های گلف شارژی، پس از سوزاندن منابع اولیه، به صورت خودکار شارژ می شوند و نیازی به شارژ با برق خارجی ندارند. همچنین، برخلاف باتری های معمولی، گلف شارژی ها دارای عمر بیشتری هستند.

باتری اعلام حریق
باتری اعلام حریق

با توجه به عوامل مذکور، باتری کنترل پنل اعلام حریق باید دارای کیفیت و استحکام لازم باشد تا بتواند در زمان حیاتی، کارایی سیستم اعلام حریق را تأمین کند. در مجموع، استفاده از باتری های مناسب که با برچسب و کیفیت لازم عرضه شده و نگهداری شده‌اند، برای باتری کنترل پنل اعلام حریق فراوان مهم می باشد.

همانطور که می‌دانید باتری اعلام حریق وظیفه‌ی تامین انرژی مورد نیاز سیستم اعلام حریق را در مواقع اضطراری قطع برق بر عهده دارد. باتری اعلام حریق باید بتواند در حالت استندبای تا ۲۴ ساعت و در حالت هشدار تا ۵ دقیقه انرژی مورد نیاز سیستم را تامین کند. سیستم‌های اعلام حریق دارای منبع تغذیه‌ی ۲۴ ولتی هستند که به پنل مرکزی متصل می‌شود و در گونه قطع شدن برق اصلی، به طور خودکار فعال شده و مانع از خاموش شدن سیستم اعلام حریق می‌شود. در مورد مشخصات باطری اعلام حریق می‌توان گفت، باتری اعلام حریق از جنس اسید سربی (sealed lead acid) می باشد و انواع باطری اعلام حریق شامل موارد زیر می‌شود:

  • باتری ۱۲ ولت با ۳/۲ آمپر ساعت
  • باتری ۱۲ ولت با ۳/۳ آمپر ساعت
  • باتری ۱۲ ولت با ۳/۵ آمپر ساعت
  • باتری ۱۲ ولت با ۴/۵ آمپر ساعت
  • باتری ۱۲ ولت با ۷ آمپر ساعت
  • باتری ۱۲ ولت با ۹ آمپر ساعت

قیمت باطری اعلام حریق

سیستم‌های اعلام حریق نقش مهمی در تشخیص زودهنگام حریق و کاهش خسارت‌های وارده از آن دارند. یک سیستم اعلام حریق به طور معمول از برق به عنوان منبع برق اصلی استفاده می‌کند. اما در گونه قطعی برق، سیستم باید به یک منبع تغذیه‌ی ثانویه تغییر کند که این منبع تغذیه‌ی ثانویه متشکل از یک باتری اعلام حریق می باشد. چه در محل مورد نظر قطعی برق مکرر داشته باشید یا خیر، باتری پشتیبان برای سیستم اعلام حریق می‌تواند باعث آرامش خاطر بیشتر باشد.

نبود برق در مواقع اضطراری می‌تواند خانه‌ی شما را آسیب‌پذیر کند بنابراین با استفاده از باطری اعلام حریق ۱۲ ولت برای سیستم و نصب باطری اعلام حریق می‌توانید سیستم خود را همیشه فعال و هوشیار داشته باشید. برای اطلاع از قیمت باطری اعلام حریق یا قیمت باتری پنل اعلام حریق می‌توانید با مشاوران شرکت آبادگستر تاسیسات ایرانیان تماس بگیرید.

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق

نبود به موقع تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق و درنتیجه معیوب‌ بودن آن و هشدارهای کاذب فراوان باعث می‌شود تا افراد، خود سیستم را خاموش کرده و از آن به‌عنوان یک سیستم ناکارآمد یاد کنند. تمامی تجهیزات الکترونیکی سیستم‌های حفاظت، ازجمله سیستم اعلام حریق، نیاز به تعمیرات و نگهداری سیستم ، بازدیدهای دوره‌ای و سرویس دارند و باید همواره از آماده‌به‌کاربودن آنها اطمینان حاصل کرد. از این‌رو، نصب یک سیستم اعلام حریق، شرط لازم جهت پیشگیری از گسترش آتش‌سوزی می‌باشد. اما شرط کافی نیست.

باتری اعلام حریق
باتری اعلام حریق

قرارداد مشاوره آتش نشانی

از مهم ترین ملزومات یک ساختمان برای نشان دادن هویت آن صدور شناسنامه می باشد، اما لازم می باشد که بدانید علاوه بر شناسنامه ساختمان تاییدیه اتش نشانی هم برای ساختمان ها لازم و ضروری می باشد، دریافت این تاییدیه به معنای رعایت نکات ایمنی و قوانین و دستورالعمل های سازمان آتش نشانی در زمان ساخت و ساز می باشد حال این سوال پیش می آید که برای دریافت این تاییدیه چه کاری باید انجام داد.

منظور از اخذ تاییدیه آتش نشانی رعایت ضوابط و دستورالعمل های صادره از سوی سازمان آتش نشانی می باشد که می بایست کارفرما در زمان ساخت و ساز براساس این دستورالعمل ها عمل کند و ملزم به رعایت نکات لازم پیرو این قوانین و دستورالعمل های سازمان آتش نشانی می باشد.

قیمت مشاوره آتش نشانی

قیمت مشاوره آتش نشانی در خرداد ماه ۱۴۰۲ در استان تهران توسط شرکت فنی و مهندسی آبادگستر تاسیسات ایرانیان ، بعنوان مشاور آتش نشانی در این برگه ارائه شده می باشد.

این لیست قیمت خدمات در خرداد ماه ۱۴۰۲ پس از بررسی و برآورد هزینه خدمات ارائه شده از جمله مشاوره آتش نشانی توسط انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های ایمنی و مهندسی حریق استان تهران ارائه شده است.

یکی از مهم ترین اهداف سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ، بالا بردن آگاهی و دانش مردم جامعه در مورد ایمنی و نصب و اجرای صحیح سیستم های ایمنی در ساختمان ها می باشد، از این رو این سازمان انتها تلاش خود در این زمینه به کار برده می باشد تا با به کار گیری افرادی که در این زمینه از دانش- آگاهی و مهارت کافی برخوردارند به عنوان مشاوره ایمنی اتشنشانی استفاده کند.

باتری اعلام حریق

مدرک NFPA 72

مدرک NFPA 72 ، دستورالعمل سیستم‌های اعلام و هشدار حریق ، برای راه اندازی دستگاه ها برای مقابله با آتش ، سیستم های حفاظت از حریق ، سیستم های هشدار تاسیسات آتش نشانی ، سیستم های ارتباطی اورژانس ، نظارت بر ایستگاه آتش نشانی تولید شده که با تجمیع استانداردهای قبلی در این حوزه ها تهیه و جایگزین انتها نسخه های قبلی شده می باشد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باتری اعلام حریق


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cp60476/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
پیمایش به بالا